nov 252008
 

Bij een Nederlandse slagerij een kant-en-klaart stuk Pekingeend vinden — die ook nog prima van smaak is. Een buitenkansje. Het is echt waar, en de eend kwam gewoon van een Chinees bedrijf in Rotterdam. De eend moet een minuut of 20 in de oven om het prachtige velletje precies goed te krijgen. 210 graden; heel simpel.

Serveer met reepjes prei, komkommer en bosui. Ook makkelijk. Dan moet je eigenlijk Mandarijn Pannenkoekjes maken om de eend in te serveren. ook niet zo moeilijk, maar wel bewerkelijk, dus ik maakte het gewoon als bijgerecht bij een mie-schotel.

Dan de saus. Daar kunnen kenners echt ruzie over maken. Ik gebruikte gewoon een hoi-sin saus, die staat in ieder geval bij de supermarkt. Voor iets meer smaak kan je die combineren met een Chinese pruimensaus, maar die is al minder makkelijk te krijgen. Voor de ultieme ervaring zoek je een zoete bonensaus, maar daarvoor moet je echt naar de toko.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)