mei 082008
 

De eetschrijver Gerrit Jan signaleert het ook al: er is wat aan het veranderen in de aardbeienmarkt. Ik heb zelf de afgelopen weken, vanaf 28 maart, elke week een bakje aardbeien gehaald, op één keer na op de markt. Elke week een andere soort, en vaak onder een merknaam (zie de kaartjes op de foto). De prijs schommelde rond de vier euro het pond. Bleeker Berries’ Lambada’s waren een absolute topper, op de voet gevolgd door de AVA’s van de Greenery. Frits Vreugd is een keurige derde.

Maar helaas. Vandaag was de pret over. Er waren alleen nog Elsantas op de markt. Super kwaliteit, daar niet van, die groenteboer heeft er echt een goede neus voor. Maar dat is het: ik wil niet alleen zijn neus, maar ook mijn keus.

Op de foto zie je links de laatste twee aardbeien van Frits Vreugd die we nog hadden, en rechts de vandaag gekochte merkloze Elsantas. Verschil niet alleen in grootte, maar ook in kleur — zelfs op de foto nog te zien –, en in smaak.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)