jul 212008
We aten gisteren weer eens mosselen met eigen gemaakte mayonaise, maar ik heb daar al zo vaak over geschreven dat het opnieuw geven van het recept me overbodig lijkt. In plaats daarvan maakte ik een overzicht van wat ik zoal over mosselen schreef de afgelopen jaren.
Mosselen als tapas:
- in pikante saus (mei 2005)
- als spiesjes (feb 2008)
- gegratineerd
Mosselen in een salade:
- met feta en venkel (nov 2007)
- Salpicón de Mejillones a la Moro (juli 2007)
Mosselen klassiek:
- met mayonaise (okt 2005)
- met mayonaise (okt 2006)
- a la Marinière (dec 2007)
Mosselen met een vleugje Verre Oosten:
- een Chinees sausje (aug 2006)
- Thais (maart 2007)
Mosselen in de pasta of paella:
- met zelf gemaakte tomatensaus (juli 2007)
- met spekjes, peper en room (okt 2007)
- paella (sept 2007)
Dat deze heerlijkheid grotendeels uit Nederland dreigt te verdwijnen is dit jaar al goed aan de prijs te merken. Voor kwaliteit betaal je op dit ogenblik meer dan 6 euro de kilo.
Heerlijke mosselen met spekjes en room gegeten gisteren. Wat te doen met de grote hoeveelheid overgebleven verrukkelijk vocht? Gewoon als soep opeten ? Of gebruiken als basis voor saus? Of…..