jul 312008
 

Pizzette casalinghe neemt Nicoletta Tavella ze in haar boekje Antipasti. Dit is mijn versie, die een andere bodem heeft, maar verder weinig afwijkt van het origineel.

Het is heel simpel, verrassend lekker, en je kunt er echt alle kanten mee uit. Maak gewoon je favouriete pizza, maar dan in het klein. Ik kocht vier van die bolletjes die je nog moet afbakken, en maakte daar acht rondjes van, door de korst van de bodem en de top dun weg te snijden en de bolletjes daarna in twee te delen. Ik bedekte ze eerst met een beetje tomatensaus, dan stukjes tomaat, olijf met knoflook, wat mozzarella, twee kleine kappertjes, een half ansjovisje en — niet zo zichtbaar maar wel belangrijk voor de smaak — fijngehakte blaadjes verse oregano. Dit ging 12 minuten in een op 210 graden voorverwarmde oven.Dan is het brood gaar en ook een beetje geroosterd aan de randen.

Besprenkel eventueel met wat olijfolie en dien warm op.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)