mrt 052008
 

Ik maak het al 30 jaar ongeveer zo en S. ook. Meestal met kip of varkensvlees, maar omdat we het restje varkensvlees van gisteren (inderdaad, nog steeds héél lekker) als voorgerecht aten, dit keer Mie met wat grote garnalen.

Begin met het ontdooien en schoonmaken van de garnalen (rauw uit de vriezer). Fruit die aan in een beetje olie, met sesamolie, stukjes rode peper en knoflook. Uit de olie halen en apart zetten.
De rest is kruiden, groente en mie. Snijd alles van tevoren want het is snel klaar.

  • kruiden: flink stuk fijn gesneden gember, drie tenen knoflook, wat rode peper zonder zaadjes.
  • groenten: stukjes bleekselderij, bos-ui, prei en paksoi. De paksoi moet je zo snijden dat de harde stukken dunner zijn dan de bladeren. Dan kan je toch alles in één keer in de wok gooien.
  • garnering: vooral selderij blad, daarnaast korianderblad en basilicum; een eetlepel lichte soja-saus.

Kook een paar nestjes (eier-)mie volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel even af met koud water. Wok de kruiden, daarna de groenten, voeg de mie, de garnalen en de garnering toe en warm op. Direct opdienen. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)