mrt 282008
 

Nee, dit is niet weer zo’n rare familie-term.

Gisterenochtend op de markt had de groenteboer een enorme hoeveelheid dozen aardbeien voor drie euro de kilo, en twee bakjes Hollandse aardbeien van vier euro voor een halve kilo. Mocht ik even het verschil proeven? Ja. Het verschil was groot. Dus ging ik even later met die twee bakjes naar huis.

Op het label stond dat het Aromio aardbeien zijn, van de Greenery. Had ik nooit van gehoord. Even googlen… Aromio is niet het ras maar een premium label van de Greenery: ze hebben ook Aromio tomaatjes. Het ras heet AVA en het komt oorspronkelijk uit Schotland. Dit is een redelijk nieuw aardbeienras en pas sinds vorig jaar in Nederland op de markt.

Wat te doen met een kilo overheerlijke aardbeien? Gewoon, opeten bij de lunch. Niks er op, ze zijn mooi zat. Of samen met een boterhammetje met belegen boerenkaas. Of vanavond nog een aardbeientaartje maken.

Voor meer informatie, toevallig vandaag ook staat er op AGF.nl een video-interview met één van de kwekers.

  3 Responses to “Lunchen met AVA’s”

  1. Toch interessant. Ik had zaterdag Lambada aardbeitjes gehaald. Ook lekker: zoet en geurig.

  2. @Marieke: leuk weer iets van je te horen:-) Ik had afgelopen donderdag weer een doosje van deze AVA aardbeien en ze waren nog beter dan de vorige keer. Ik zou graag een vergelijking kunnen maken met lambada’s, maar die kan ik hier niet krijgen. Waar haal jij ze vandaan?

  3. Ik had de lambada’s van de Amersfoortse groenteboer, zal ik een bakje voor je scoren? Hoe krijg ik ze in Leiderdrop is dan de vraag….

    Die AVA’s hebben een eigen site, wat een schattige beitjes. Daar ga ik ook naar op zoek.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)