jun 082008
 

Gisterenavond hadden we vrienden te dineren die wel eens op dit blog kijken. Dus over de voorbereidingen kon ik, vond ik, maar even niet bloggen. En veel anders had ik niet te melden, dus bleef het een paar dagen stil.

Ik wilde eerst een menu dat vooral de topproducten van dit seizoen zouden bevatten, voor mij zijn dat haring, asperge en aardbei. Dus draaide ik donderdag alvast proef met een voorgerechtje van haring — een haring tartaartje –, bakte ik vrijdag alvast de limoncello taart — zie foto –; besloot ik ook vrijdagochtend de asperges maar te vergeten, en me te concentreren op een menu waarvan het merendeel van tevoren kan worden klaargemaakt, zodat ik niet de hele tijd in de keuken hoef te staan. Dit werd het dan:

Tartaartje van hollandse nieuwe en een gegrild toastje met zure room

Dorade filet op een peperonata, met waterkerspesto en met stukjes garnalenquiche

Limoncello taart met gemarineerde vruchten en Romanov-saus

Het hoofdgerecht had ik in mei al eens gemaakt.

De taart is een ‘cheese cake’ die in de Wining & Dining 2008-1 stond. Het is sindsdien een groot succes in huize Ooijer, ook dochterlief heeft hem al een keer gemaakt. De vruchten komen van de groenteboer op de markt: die heeft de betere kwaliteit aardbeien, aalbessen, en een meloentje. Die worden een uurtje gemarineerd in sinaasappelsap (van 2 sinaasappels), sap van een halve citroen, een schepje suiker en een scheut grand marnier. Ongeveer 150 gram aardbeien daarentegen gaan even door de blender en worden losjes gemengd met opgeklopte slagroom.

Met een glaasje Limoncello er bij. Wat ik al vermoedde: dit taartje vormt een zeer geslaagde combinatie met de aardbeien-slagroom.

  4 Responses to “Limoncello taart met gemarineerde vruchten en Romanov-saus”

 1. Hoi mr.Ooijer, ik hoop wel dat u dit recept van de limoncellotaart wilt delen met mij lijkt me een heerlijke taart
  Mvg Ingrid

 2. Hallo mr. Ooijer,

  Ik was aan het surfen voor limoncelloreceptjes en kom nu uw limoncello-cheesetaart tegen die op uw blog van een jaar geleden staat. De taart lijkt mij heerlijk.
  Zou ik u het recept met mij willen delen.
  U zou mij erg blij maken.

  groetjes Ingrid

 3. Mr Ooijer,

  Zou u ook het recept van de limoncello cheesecake naar mij kunnen mailen? Het klinkt echt verrukkelijk.

  Veel dank

  Anne

 4. @Anne: het recept staat hier:

  http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2008/06/recept-limoncel.html

  Ook nuttig voor anderen die hier in de toekomst verzeild raken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)