aug 212008
 

Op de valreep voor de vakantie nog even dit gerecht, dat ik geleerd heb van Robin. De saus bestaat uit:

  • een zeer ruime theelepel Chinese chili-bonensaus (2 dus eigenlijk)
  • een stokje kaneel, gespleten
  • een ster-anijs, in twee
  • flink knoflook en gember

Maar eerst wokken we even kip en paprika.

  • een kipfilet in blokjes
  • een rode paprika in blokjes
  • arachide-olie

Olie heet laat worden, kip erbij, even later de paprika. Als bijna gaar, bestanddelen van de saus er bij. Ook:

  • een paar eetlepels kippenbouillon, en/of water
  • een theelepel maizena.

Op een hoog vuur. Bij mij ging dat wel heel hard, dus wees voorzichtig. Blus snel met de bouillon. Ik had de steranijs en de kaneel een beetje flink verder gekliefd, maar dat kun je beter niet doen, het is lastig ze er dan later weer uit te vissen.

Op de achtergrond ook nog een klassieke bami garnalen (met Chinese mie gemaakt). Jazeker, zelf gemaakt.

Conclusie: heel lekkere combinatie van kruiden. Prima toevoeging aan het repertoire.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)