dec 142008
 

Precies een jaar nadat ik dit gerecht maakte met konijn, heb ik het herhaald met kip. Niet dat ik dat wilde, maar AH verkoopt los geen konijn meer. In feite verkopen ze alleen maar wild met flut-sausen, het is echt niet te geloven.

Het vertalen van het vorige recept naar kip leverde enig gepieker op. Uiteindelijk besloot ik de kip in een braadzak te garen, een deel van de saus al in de braadzak te maken, en de rest maar in een pannetje. Als volgt.

  • een Label Rouge kip van 1250 gram
  • twee ruime theelepels Ras-el-hanout
  • 5 tenen knoflook in plakjes
  • scheutje olijfolie

Kip inkwasten met olie en kruidenmengsel. Knoflook erbij (onder het vel steken). Gaat 80 minuten in een braadzak in een oven van 180 tot 200 graden.

De saus maak je van drie uitgeperste sinaasappels, gedroogde rozijnen, nog een theelepel Ras-el-hanout, laurier. Zachtjes laten trekken. Maar straks moet er wel het braadvocht bij van de kip (en de knoflook). Dan nog even inkoken en binden met wat allesbinder.

Twee pootjes en twee borstjes van de kip snijden en opdienen met wat saus. Garnituur van groentes en brood. Smullen!

  One Response to “Kip in Sinaasappelsaus”

  1. Ziet er heerlijk uit…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)