mei 252008
 

Drie jaar terug startte ik deze blog. Op de 25e mei 2005 maakte ik ‘m aan en plaatste ik mijn eerste bericht om de vormgeving te kunnen testen. Iets als "Hello world", dat ik natuurlijk later weer weggooide. Op de 26e komt dan het eerste item over eten. Al spoedig gaat deze blog alleen nog maar over dat onderwerp en verwijderde ik de zeldzame andere postjes.

Toch waren er nog maanden dat ik nauwelijks wat schreef. De blog komt pas echt op gang vanaf juli 2006 wanneer ik alle recepten van onze vakantie in Gijon publiceer.

In totaal bijna 400 berichten in drie jaar. Ik heb dus zo langzamerhand een heel kookboek bij elkaar geschreven. Wat waren de leukste of lekkerste recepten van de afgelopen drie jaar? Dat is lastig, ik zal vast wel iets vergeten, maar hier volgen een aantal van onze favorieten die ik nog regelmatig maak of weer wil maken.

1. Mosselen

Al in mei 2005 schrijf ik een mosselrecept op, en mosselen komen zeer regelmatig terug. Lekker is zeker de klassieke bereidingswijze "Marinière" (dec 2007) met zelfgemaakte mayonaise.

2. Aardbeien anders

Juni 2005 — aardbeien met balsamico-azijn en zwarte peper

3. Garnalentaartje

November 2006 — garnalen, gerookte zalm en serrano-ham

4. Cantharellen

Ik heb maar liefst tien recepten met cantharellen opgeschreven tot nu toe. Soms bestelde ik een kilo tegelijk en maakte pfifferlinggulash (okt 2007).

5. Kleine quiches met garnalen

Begin maart 2007 was ik net uit het ziekenhuis en had alle tijd om te experimenteren met een zelf verzonnen quiche met garnalen en coquilles. Dit en de volgende twee recepten zijn uit dezelfde week.

6. Gebakken prei met hazelnoten

Iedereen die dit proeft wil het zelf ook maken. Zelfs mijn jongste zus die eigenlijk niet zo van prei houdt.

7. Mama’s ragu

Deze Amerikaanse manier om een ragu (pasta saus) te maken is ook uitermate geschikt voor grotere hoeveelheden. We hebben het al eens voor 20 mensen gemaakt.

8. Terrine van tonijn en zomerse groentes en rode paprikasaus

Juni 2007 maakte ik deze terrine. Werd meteen gekopiëerd door een zeer kritische kennis / kok die veel beter kan koken dan ik. Door hem in orde bevonden.

9. Bettine met zalm en rauwe ham

September 2007 — lekker niemandalletje als voorgerecht of lunch-hapje

10. Marokkaans in sinaasappel gestoofd konijn

Stond op het kerstmenu van 2007. Twee keer gemaakt, de derde keer volgt zodra ik ergens weer konijn tegen kom.

11. Asperges uit een braadzak

Een onovertroffen manier om asperges te koken met optimaal behoud van smaak, die ik in april 2008 "ontdekte".

12. Aspergetaart

Mei 2008. Er staan tientallen recepten met asperges op deze blog, maar de aspergetaart van deze maand viel zo zeer in de smaak dat ik hem vanavond al nog een keer ga maken.

  6 Responses to “Jarig! Al drie!”

  1. En nu ik toch hier ben: Gefeliciteerd!
    En bedankt voor de inspiratie. :-)

  2. Gefeliciteerd! Bedankt voor de inspiratie, afgelopen vrijdag naar de aspergehof geweest…

  3. Gefeliciteerd en nog vele smakelijke jaren!

    Martine

  4. leuk dit overzicht.. en nu ik er zo over na denk heb ik mijn 2e verjaardag gemist.. even opzoeken hoor.

  5. nee, nog 2 nachtjes slapen..

  6. @ Een beetje laat ben ik wel maar toch; nog hele vele jaren!!! Wij genieten van de mooie verhalen en smakelijke recepten! Dank je wel en ga zo door!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)