mei 102008
 

Het leek wel of AH mijn stukje "Neus of Keus" had gelezen, want plotseling lagen ze er: een hele tafel met "premium" aardbeien. Voor €4,29 of zo per pond. Goed, die gaan we dan eens testen. Zegt de kassière nog, als ik ze wat achteloos in mijn tas doe: "past U op met die aardbeien, die zijn wel erg duur".

Thuis gekomen, benieuwd wie de kweker toch wel is, zoek ik www.hoogstraten.eu op. Dat is dus een veiling in Hoogstraten, België. Maar op de verpakking staat toch echt: Hollandse Aardbeien, land van herkomst: Holland.

Overigens zijn ze best aardig van smaak. Ik kan niet achterhalen welk ras het is, ze zijn niet zo zoet, maar wel mooi van smaak. Ik ga vandaag maar een taartje met ze maken.

Blijft de vraag. Kan dat zo maar: Hollandse aardbeien uit België?

  2 Responses to “Hollandse aardbeien uit België”

  1. Deze aardbeien zullen door een nederlandse kweker (grensstreek?) geteeld zijn en dan op veiling hoogstraten in Belgie verkocht zijn.
    Alle kwekers kunnen namelijk zelf kiezen waar ze hun produkt willen laten verkopen… Soms brengt een produkt in het buitenland meer op dan in nederland, of er zijn soms andere afwegingen.

  2. Soms denk ik wel eens dat je altijd je fototoestel mee moet nemen als je bij AH gaat winkelen. Het is wel een tijd geleden, maar ik weet het nog goed. De volgende dag stonden er een paar dozen in de oorspronkelijke verpakking: Belgische aardbeien. Nog een paar dagen later was ook het bord aangepast: uit Belgie dus.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)