apr 022008
 

Gisteren om vier uur arriveerde Fuchsia Dunlop’s “Sichuan Cooking”. Niet een boek om even lichtvaardig uit te gaan koken, alleen de inleiding beslaat al 75 pagina’s, en dan volgen nog eens 240 pagina’s recepten en 35 pagina’s met bijlagen en indexen. Dat wordt de komende weken studeren en gaan zoeken naar een goede Chinese winkel!

Om een beetje in de geest van het boek te blijven — maar dit heb ik dus echt deels zelf verzonnen — besloot ik de zoete saus en de peperolie van een eerder recept te gebruiken, maar nu als marinade / saus en met lamsvlees.

– twee kleine lamsrackjes
– vier eetlepels zoete saus (zie hier)
– twee eetlepels peperolie (zie hier)
– gehakte stukjes gember, knoflook, lenteui
– twee eetlepels sushi azijn
– twee theelepels sesamolie

Meng dit alles goed door elkaar, en stop het met de lamsrackjes in een braadzak die op een ovenschaal staat. Doe deze een half uur in de oven op ongeveer 120 graden. Giet dan de marinade / saus in de schaal, en zet de schaal terug in de oven. Gril de lamsrackjes in de grilpan aan beide kanten — ze moeten een mooi kleurtje en grilsmaakje krijgen, maar ze al gaar, dus niet te lang.

Snijd ze nu in carbonaatjes. Als het goed is gegaan is de binnenkant lekker zacht. Gooi ze terug bij de saus en serveer snel.

Het was een hele mooie combinatie, nog lekkerder dan de vorige keer!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)