jul 232008
 

Dochterlief is nu nog op vakantie, maar wil als ze terug is graag een keer mee-kokkerellen. Het moet dan wel iets Chinees worden, zei ze, kennelijk wil ze er wat van opsteken. Dus ben ik maar weer een bundeltje recepten aan het samenstellen. Zoals deze.

Neem een pond rauwe tijgergarnalen uit de diepvries (13-15 stuks het pond had ik goedkoop gekocht) en maak die schoon. Laat het staartje zitten. Je kan ze frituren, maar dat is een hele klus; ik legde ze gewoon even op de grilpan. De saus is een snelklaar-versie (van Fuchsia Dunlop) van de wat bewerkelijke zoet-scherpe saus die ik hier al beschreef. Ook het recept van de chili-olie die ik gebruik staat daar.

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels chili-olie (met stukjes peper er in)
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sesamolie

Los de suiker op in de sojasaus. Meng dan de rest van de ingrediënten er door heen. Overgiet de gegrilde garnalen met de saus. Meteen opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)