jan 192008
 

Bij het vorige gerecht van Sardines maakte ik een salade volgens Claudia Rhoden en een feestrijst volgens eigen recept, maar beide (min of meer) Libanees.

de rijst

Laat basmatirijst 1 uur in water weken. Maak van een plukje saffraan, wat gember, ui, tomaat en kaneel een sofrito. Dat betekent dat je alles zacht bakt in wat olijfolie tot de tomaten echt gaar zijn.
Roer er nu de rijst door. Zet onder water, deksel er op en 20 minuten koken.
Rooster nootjes, zoals pistache, walnoot, pijnboompitten. Neem ook een handje krenten en rozijnen. Garneer daar de rijst op het laatst mee.

Helaas geen foto maar het is mooi en heerlijk.

de salade

Op de foto zie je de aubergine niet eens meer. Je stooft nl. de aubergines (2 stuks) in een heel warme oven wel een uur (200 graden), dan schil je ze en je knijpt het vocht uit de aubergines. Wat je overhoudt is een soort puré. Die gaat op de bodem van een schaal, daarop stukjes tomaat en bosui. Afmaken met peterselie, munt, sap van een have citroen en pitjes van een granaatappel (die lagen toevallig bij AH). Dank aan Claudia Rhoden, dit was toch lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)