jan 132008
 

"Ben je niet tevreden over web-log.nl?"
Ik ben juist heel erg tevreden geweest over het hebben van een gratis web-log, maar zolangzamerhand gaan de beperkingen die er daardoor zijn wel wat knellen. Zo genereer ik bijvoorbeeld nu al 15 Gbyte dataverkeer per maand. Dat kan best minder met een andere opzet, maar dat kan ik niet veranderen.

"Dan neem je toch een betaald abonnement?"
Zou ik graag doen, maar de prijzen zijn niet marktconform voor iemand die ook een beetje kan programmeren. Het pro-pakket kost bijna 150 euro per jaar, voor 10 Gbyte per maand. Voor dat bedrag kan ik elders een resellerspakket krijgen met 50 Gbyte per maand, plus een onbeperkt aantal domeinnamen en waar je vrijwel elke software op kunt installeren die je maar kunt verzinnen.

"Welke software wordt ’t?"
Ik heb er een paar tegelijkertijd uitgeprobeerd, en als er dan één vergeleken met de rest uitblinkt in elegantie en flexibiliteit, dan zoek je niet verder. Het wordt dus WordPress.

"Is er al een ‘sneak preview’? "
Ik ben nog druk bezig maar je  kunt binnenkort hier al wat zien.

"Wat gebeurt er dan met deze site?
Ja, daar zit ik een beetje mee. Ik weet dat er nog een flink aantal ‘deep links’ zijn die niet zo maar verdwijnen. Ik kopieer alle artikelen die ik van waarde vind gewoon mee naar de nieuwe site. Dus in principe kan deze op termijn weg. Maar misschien heeft iemand een goed idee?

  6 Responses to “Dit weblog verhuist op 1 februari 2008”

  1. ziet er mooi uit, Jan!
    Misschien moet je deze gewoon een tijd laten staan, maar dan met alleen een afscheidsbericht op de voorpagina met een link naar je nieuwe?

  2. Ik maak nu gebruik van Blogger, en publiceer op een eigen domein. Ik kan daar ook WP installeren (die meteen een wizzard heeft, om de content van Blogger te importeren). Misschien toch eens de moeite waard, want ik loop met name tegen layout beperkingen aan binnen Blogger, maar het posten via Blogger vind ik dan wel weer redelijk makkelijk.

    Toch maar eens proberen…

    Enne: de nieuwe site ziet er goed uit!

  3. Overigens kost hosting + domeinnaam bij mijn huidige provider (webreus.nl) zo’n 45,- per jaar, voor 1Gb diskruimte en 15Gb dataverkeer…

    En dan heb je ook allerlei plugins klaarstaan, waaronder een WP plugin…

    Misschien een idee?

  4. @edith en mark: zitten we alle 3 bij webreus :-). Daar heb ik zelf maar WordPress NL editie geïnstalleerd — piece of cake. Tghema’s is wat minder vanzelfsprekend.

    Probleem met deze site is dat ik graag automatisch zou doorsturen, maar dat dan de deep linkers op de verkeerde pagina uitkomen. Heb nog geen oplossing verzonnen.

  5. WP werkt prima. En mijn enige negatieve ervaring met Webreus is dat ze heel laat php van versie 4 naar 5 hebben omgezet, waardoor ik een aantal maanden moest wachten om WP te updaten. Ze konden mijn domein wel omzetten naar een andere server, maar daar moest ik dan weer voor betalen.. Met als gevolg dat ik nu nog steeds op een oude versie van WP draait, maar dat werkt prima en erg eenvoudig.

  6. Heb gisteravond wp2.3.2 geinstalleerd. Webreus bood standaard 2.0.2 aan, maar die kan geen New Blogger blogs importeren. Gelukkig ben ik handig genoeg, en was de upgrade makkelijk, dus geen issues.

    Eerste wat me opviel met WP was de editor. Niet zo handig als die van Blogger. Maar met de WYSIWYG plugin van mudbomb.com was ook dat snel verholpen. Ben dus nu de zaak aan het converteren, want WP biedt me veel meer vrijheid en mogelijkheden dan Blogger. Theme installeren was ook erg makkelijk. Ik ben dus om.

    Voor wat betreft dat deeplinken: Login in WordPress; kies “Options” dan “Permalinks.” Selecteer “Custom” en vul in:

    /%year%/%monthnum%/%postname%.html

    Dat zou je namen gelijk moeten maken/houden aan je oorspronkelijke. Het enige dat natuurlijk wel wijzigt is je domeinnaam, maar daar kan ik je niet mee helpen. Maar misschien kan dit je helpen: http://www.deanlee.cn/wordpress/permalinks-migration-plugin/

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)