jan 042008
 

Ik maakte de Cake van Sophie nog een keer, maar nu volgens een aanwijzing van Klary Koopmans. Met:-

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 35 gram gesmolten boter en 40 gram walnotenolie
  • wat zout, en inderdaad géén water of melk

De rest als het oorspronkelijke recept (gruyere, roquefort, walnoten en spek dat ik dit keer even had aangebraden).
Guess what? We vonden het allebei lekkerder dan van Sofie. En dus, ondanks dat de curry al eigenlijk te veel voor twee was ging dit al voor (meer dan) de helft op vanavond.

  5 Responses to “De cake(s) van Klary”

  1. Is het verschil in smaak (& wat dan ook) voor omschrijving vatbaar?

  2. Ik kan natuurlijk proberen de extremen aan te dikken. Dan is de cake van Sofie zompig en zacht en smaakt te veel naar olie. Maar het is maar wat je gewend bent, het lijkt me dat sommigen dit juist willen.

    De cake van Klary is luchtiger en ook knapperig. Qua textuur doet-ie me denken aan bepaalde kokos-koekjes uit een ver verleden.

    Maar natuurlijk is dit alles heel subjectief. Dit is wat ik lekker vind.

    Er komt dit weekend nog een nieuwe cake.

  3. Vanochtend waagde ik een poging om een hartige cake te maken [150 gram bloem & 250 gram Turkse yoghurt] die resulteerde in aan een oliebol doen denkende spons die direct in het vuilnisvat verdween. Nu staat er een KK in de oven. In plaats van 75 gram boter gebruikte ik 60 gram olijfolie & 15 gram granaatappelsiroop. Wat zou het geheim zijn van KK’s cake?

  4. Ik ben een enorme cake-leek, ik moet me nog heel erg aan recepten houden omdat ik het nog niet in echt mijn vingers heb en niet op de automatische piloot even cake (of taart, of brood) kan gaan maken… Ik denk dat het lekkere van de cakes van KK die ik gemaakt heb, hem vooral zit in de vulling, en dat de cake zelf een soort basis is waar de vulling in moet passen. Dan ga je voor een veilige basis waarvan je weet dat het werkt.

  5. het ‘geheim’ van mijn cake was, dat ik gewoon maar wat aanrommelde… geeft soms het beste resultaat!
    Granaatappelsiroop in de cake klinkt ook goed…

Leave a Reply to Klary Koopmans Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)