jan 032008
 

Voor 2 (of 3) personen.

Er lag nog zoveel in de koel- en voorraadkast, het moest echt op. Vanavond gooide ik wat restjes in een mooie curry. Sommige groentes moet je voorkoken.

  • een schijf selderijknol, in blokjes
  • 2 middelgrote aardappelen in blokjes (samen met de selderij ongeveer een 10 minuten)
  • een flinke hand haricot verts (3 minuten)

Dan de curry. Snij 2 kleine kipmedaillions in kleine stukjes en bedek ze met wat bloem. Wrijf de bloem er goed in. Maak dan de rest van de ingredienten klaar:

  • een schijf gember fijngehakt
  • twee sjalotjes fijngehakt
  • een prei, het wit in ringetjes, schoongemaakt
  • een rode paprika, schoongemaakt en in stukjes
  • een halve rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • arachide-olie

Gooi wat olie in de wok en bak de kip op een hoog vuur. Niet te lang, het moet mooi wit blijven. Gooi de rest van de ingredienten erbij en wok even door. Zet dan zacht.

  • 3 ruime eetlepels groene kerriepasta
  • 400 cc kokosmelk (blikje)

Gooi dit erover heen en breng even aan de kook. Het moet een mooi kleurfestijn worden van wit, geel, groen en rood. Doe de curry in een ovenschaal en laat verder garen in de oven. Ik zette de oven op 125 graden hete lucht. Maak ondertussen de rijst, pandan- of basmatirijst.

Dit was het resultaat op het bord. Bij het opdienen strooide ik er nog wat peterselie over, de koriander was helaas te oud. het was echt 100% verwerking van restjes, maar als je dit recept kopiƫert, doe dan ook wat koriander in de garnering en wat bosui. Verder is het goed.

Sorry dat de kleuren niet overkomen, ik moet binnenkort eens even goed naar de instellingen van mijn kamera kijken :-( Maar het smaakte fantastisch.

  One Response to “Curry van restjes groente en kip”

  1. ’s Avonds fotograferen met deze donkere dagen werkt gewoon niet goed…alle kleuren komen te geel over. Maar ja, de kortste dag ligt gelukkig al weer achter ons!

Leave a Reply to kattebelletje Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)