feb 142008
 

Dit is een variant op een recept dat ik al eens eerder publiceerde. Zoals altijd weer voor twee personen.

Je begint met het maken van een tomatensaus, van een blikje tomatenblokjes dit keer, met een gefruit uitje, drie tenen knoflook, 1 1/2 theelepel konijn, 1/2 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel piment, een klein plukje saffraan en een snufje cayennepeper. Lekker een tijdje laten pruttelen. De couscous maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Ik had de “biologische”(*) van AH, en dan doe ik het als volgt:

  • 210 gram couscous
  • 350 gram kokend water (of bouillon)
  • couscous in een schaal met het kokende water overgieten, voorzichtig met een vork blijven roeren tot al het vocht is opgelost
  • 10 minuten laten staan

Warm daarna de couscous in de tomatensaus op. Klaar.
Er bij gaf ik grote gebakken garnalen en stukken kip. Op de foto zie je ook nog wat van de sla van feta met komkommer en munt, die vind ik nog steeds zo lekker dat ik hem elke dag even maak. Ik had een hele kip in braadzak gekocht, en heb ongeveer de helft in dit gerecht gebruikt, de andere helft gaat vrijdag in een schotel. En van de botjes en andere resten heb ik al een hele mooie bouillon getrokken.

(*) Ik word lichtelijk onpasselijk van hoe vaak dit label ten onrechte wordt gebruikt, meestal betekent het alleen maar “duurder”, echter deze is wel een van de goedkopere.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)