mei 122007
 

Ik ga maar eens elk weekend een taartje(*) maken tot ik het taarten maken echt in de vingers heb. Volgende week moet het dan wel iets nieuws worden, want wat ik vanavond maakte had ik al twee keer eerder geprobeerd: risico vermijdend gedrag dus. Klik op de foto om door te linken naar het originele recept.

Voor morgen bij de koffie:-)

(*) Taart, of gebak, neem het ruim. Wie heeft een suggestie voor het gebak van volgende week?

En – eh, omdat ik de vorige keer vertelde dat ik maar drie taarten op het repertoire heb, en dit dus kennelijk nummer twee is, laat ik dan ook maar verklappen dat nummer drie een appeltaartje met noten is van Claudia Roden, uit "de Italiaanse Keuken" uitgegeven door Bzztoh in 2001, pagina 81.

  3 Responses to “Weekend taart: bosbessen”

  1. Prachtig toch! Was dit hetzelfde deeg als van de aardbeientaart? Lijkt wel zo. Je kunt er volgens mij alle soorten zachte vruchten in verwerken, ik ga er volgende keer een maken met rabarber, en kleine reine claude (later in de zomer) lijkt me ook heel lekker.
    Maar misschien een idee voor de volgende taart; zoet korstdeeg, gevuld met vruchten en banketbakkerscrème?
    http://ministerieetenendrinken.web-log.nl/ministerieetenendrinken/2006/08/rode_bessentaar.html

  2. Wat leuk dat mijn blog je al 2 x heeft geinspireerd tot taartenbakken! Ze zien er heerlijk uit!

  3. De volgende taart komt donderdag of vrijdag. Een gevaarlijke. Ik probeerde ‘m een jaar of zes geleden en toen mislukte die zo erg dat ik besloot dat taarten even niets voor mij waren.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)