nov 142007
 

Mijn flitser weigerde dienst vanavond en toen was de foto weer als vanouds. Een beetje "wat zie ik?" Welnu, in het midden pikante venkel en links en rechts garnalen met cantharellen. Er onder liggen kort geblancheerde blaadjes lof. Helaas had ik die dit keer iets te lang gedaan.

Voor twee personen.

  • 6 blaadjes lof kort blancheren (30 seconden en dan koud afspoelen en drogen)

Garnalen en cantharellen:

  • 4 cantharellen schoongemaakt, in 2 delen en gebraden in een beetje olie op een heel hoog vuur in de koekenpan
  • 8 garnalen, schoongemaakt en op het laatst meegebakken
  • afblussen met sap van een halve limoen
  • garneren met bijv. tuinkers (niet op de foto)

Pikante venkel:

  • 1 ansjovis kleingehakt, smoren in olijfolie
  • 1/4 venkel in reepjes meebakken
  • 1 tl zaanse mosterd en 1 el rode wijnazijn toevoegen, plus zout
  • op een heel laag vuur met deksel er op laten garen. Check regelmatig, roer om en voeg eventueel een pietsje water bij
  • afblussen met sap van een halve limoen
  • 1/4 rood pepertje zonder zaden er bij (een Madame Jeanette, maar deze was niet zo heet)
  • garneren met hele kleine plukjes tijm (niet op de foto).

Ontleend aan De Zilveren Lepel en meteen goed.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)