aug 172007
 

Hoofdgerecht voor twee personen.

Dit is een improviseer-gerecht waar je eindeloos op kunt variƫren. Gril een vissoort en maak wat rijst met een forse dosis gezonde groentes. Doe er kruiden over uit de potten in de tuin. Dit is de variant van dinsdag.

  • 3,5 ons filet van meerval
  • verse mais, eerst tien minuten gekookt, dan gegrild
  • een pakje haricot vert
  • twaalf kleine tomaatjes gehalveerd
  • een forse hand basilicum fijngesneden
  • wat platte peterselie fijngesneden
  • wat rucola fijngesneden
  • een ons gekookte mosselen
  • een half ons hollandse garnalen
  • 1,5 kop rijst, op de gebruikelijke manier koken

Kook eerst de mais en de rijst. Gril dan de mais, dat gaat erg langzaam. Kook de haricots een paar minuten. Doe wat olie in de wok, warm de rijst, de groentes en de mosselen op, en voeg de kruiden toe. Garneer op het laatst met de tomaten en de garnalen.

Als je ondertussen de vis grilt, kan het meteen warm op tafel! Sommige vis kan je beter voor het grillen toch even door een beetje bloem halen, dan wordt het mooier. Bij deze vis hoefde dat niet, die is stevig genoeg.

Ik deed er nog wat harissa bij. Die maak ik nu elke week, en steeds is hij (te) snel op.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)