Inspiratie: koken met Klaas. Ik had gisteren een kilo AA asperges ingeslagen, en daarvan had ik de 6 allermooiste (=dikste) inmiddels opzij gelegd voor het voorgerecht — dus wat doe ik met de rest? Het zijn er nog 10, ongeveer de helft in gewicht (dus een pond).
Op de gril, was het antwoord. Ik had dat wel eens eerder gedaan, volgens een Jamie Olivier recept, maar dat was met groene asperges. Nu met de echte Zuid-Hollandse asperges uit Woubrugge.
Maak ze schoon en snij ze in drieën. Maak een salade van:-
- een halve komkommer in stukjes
- 4 tasty tom tomaatjes in partjes
- twee eetlepels geroosterde pijnboompitjes
- een vleugje knofloook
Rooster de stukken asperge op een grilplaat. Asperges bestaan grotendeels uit water, dus veel olie heb je niet nodig, maar toch — even uitkijken dat het niet te hard gaat, want dan zijn de asperges al bruin maar nog niet gaar. De totale gril tijd was iets van 7 minuten.
Maak de dressing:
- een eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman: dun en zout)
- een theelepel sesamolie
- een eetlepel geroosterd sesamzaad (Koreaans, uit een potje)
- wat gewone olie
- een eetlepel citroensap
- een beetje peper en zout
Meng de dressing met de salade en de asperges. Opdienen in een mooie schaal.
Dit ga ik vanavond maken, ik heb alle ingredienten in huis.
Als het bevalt kom ik terug voor meer recepten!