jul 022007
 

Jarenlang had ik dit niet gemaakt, vooral omdat ik geen goede kwaliteit vlees meer kon vinden. Vorige week lag er een mooi stuk in een boerderijwinkel, en toen kon ik het niet laten liggen, een stuk rosbief van 950 gram.

Ik was het een klein beetje verleerd, toen ik hier gisteren aan begon. En dat werd niet verbeterd door het feit dat onze oven kuren vertoont. Maar het resultaat was nog prima, al had het wat meer rosé gemogen.

  • 950 gram rosbief, eerst aanbraden in wat boter in een pan zodat alle kanten zijn dichtgeschroeid
  • oven voorverwarmen op 130 graden
  • de bovenkant van de rosbief insmeren met een mengsel van honing, mosterd en kruiden zoals munt
  • een metalen roostertje in een ovenschaal zetten. Er onder wat water, op het rooster de rosbief
  • één tot 1,5 uur in de oven (zorg dat de temperatuur constant blijft).

Met een goede vleesthermometer gaat dit natuurlijk veel beter, maar die heb ik helaas (nog) niet — hint :-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)