jan 312007
 

Gisteren na een opmerking van Edith ben ik onze bibliotheek ingedoken op zoek naar een recept van balletjes kippenvlees die als saté gegrild worden. Niet gevonden trouwens, maar dat kwam misschien ook wel omdat ik werd afgeleid doordat ik iets anders vond. Zwaar vergeeld en gehavend, een curieuze receptenkalender uit 1934, van Sylvia’s grootmoeder.

Door "den Bond van Vereenigingen van Huisvrouwen ten bate van de werkloozen uitgegeven", — uiteraard slaat dat laatste op de opbrengsten en niet op de doelmarkt. Want die is duidelijk de Indisch-Nederlandse markt.

Voor elke dag is er een volledig menu, op zondag altijd Indisch. De rest van de week zijn de recepten overwegend Hollands, en ik kan me niet voorstellen dat alle ingredienten in die tijd in Indië te krijgen waren. Nostalgisch dus. Op de achterkant staan recepten, er is steeds één recept van een dag uitgewerkt.

Het is wat moeilijk lezen, zo vergeeld, maar ik ga de komende dagen toch eens kijken of er wat interessants tussen zit.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)