jul 242007
 

Maak een fijne tomatensaus:

* 6 verse rijpe Tasty Tom tomaten
* 2 sjalotjes fijngesneden
* 2 teentjes knoflook fijngesneden
* handje salie en basilicum
* 1/2 fijngesneden rode peper
* olijfolie

Fruit eerst even de knoflook in de olie (maar niet de uien), doe dan de rest van de ingredienten er door en laat minimaal een half uur sudderen. Zorg dat het niet aanbakt, voeg onderweg wat van het kookvocht van de mosselen toe.

Door een zeef halen. Je hoeft maar een bodempje saus over te hebben, intens van smaak.

* 1 kilo mosselen in de schelp.

De mosselen koken (zie eerder)  en uit de schelp halen. Door de saus roeren.

* 250 gram verse pasta.

Pasta koken en door de saus roeren.

Opdienen met geraspte pecorini of parmesaan.

  One Response to “Pasta met Mr. Ooijer’s tomaten-mosselsaus”

  1. Dit ziet er alvast heerlijk uit. Kben zelf een pastafan, ga dit eens uitproberen als ik tijd heb.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)