mrt 192007
 

Ik kan wel vier inleidingen schrijven bij dit recept, en ze zijn allemaal waar.

  1. Ik had drie courgettes over uit mijn wekelijkse groente-tasje, en die moesten nodig op. Wat doe je dan?
  2. Morgen wil ik weer voor 50% van mijn tijd gaan werken, dus vanaf dan mist Sylvia haar kok, en kon ik misschien iets lekkers verzinnen?
  3. Ik miste eigenlijk inspiratie en durf om echt iets avontuurlijk neer te zetten. Thais — wat ik nog niet echt beheers? Dan toch maar pasta.
  4. Zelfs tussen verzinnen achter de computer, het maken van de boodschappenlijst en de uiteindelijke inkoop is het recept nog 3 keer totaal anders geworden.

Maar zo ging het dan. Het is eigenlijk een salade van gegrilde groentes die je kiepert in een pasta met wat kip.

Gegrilde groentes

  • Drie courgettes, één aubergine, in blokjes gesneden
  • olijfolie, zout en peper
  • 2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, snuf cayenne-peper

Leg de groentes op een bakblik met een stukje keukenpapier. Besprenkel met de olie (een paar eetlepels), en de kruiden. Ik deed dat uit de losse pols, maar denk aan twee theelepels van de komijn,  een voor de koriander en een halve voor de cayenne-peper (dat is al pittig!). Dan even met de peper- en zoutmolen erover. Aldus.

Dit gaat 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. En dan komt het er zo weer uit.

Maak de salade

Deze bestaat uit:

  • een stuk of 10 in kwarten gesneden cherry tomaten
  • ringetjes lente-ui (van 3 stuks)
  • gesneden platte peterselie (een AH bosje)
  • 25 zwarte olijven zonder pitten

Op de foto ligt die al in de schaal klaar onder de geroosterde groentetjes.

Bak de kipfilet

  • 2 ons kipfilet
  • een gesneden rode ui
  • 3 gehakte teentjes knoflook
  • paprikapoeder, peper en zout
  • bloem
  • olie

Pak een kipfilet van twee ons en snij die in blokjes. Bestooi ze met de paprika en het peper en zout. Strooi er dan wat bloem over en masseer die bloem goed in de blokjes. Dat is een simpele maar fantastische manier om de kip heel "fluwelig" te houden.

Verhit de olie en wok de kip op een hoog vuur een paar minuten en voeg dan de rest (ui en knoflook) toe, en wok nog een paar minuten. Dan heb je dus dit.

Pasta maken en mengen

Kook 250 gram pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Na het afgieten in de wok, de kip er bij, even opwarmen en de rest van de ingredienten (gegrilde groentes en de salade) erbij. Dit ook even opwarmen, en voila.

Misschien denk je nu: dat is niks, maar in tegendeel: het was echt erg lekker en de hoeveelheid werk valt ook reuze mee. Je moet even geduld hebben bij het roosteren van de groentes, maar de rest is zo gebeurd.

  2 Responses to “Pasta met gegrilde courgette”

  1. persoonlijk vind ik 57 gram kipfilet (2 ons) wel wat weinig

  2. Ehw 2 ons is 200 gram hoor :D?!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)