sep 252007
 

Ik loop wat achter met mijn kook-verslagen. Zondag maakte ik Paella voor vier. Ik volgde grotendeels het recept van de "ketel en de kurk" , maar ik had het natuurlijk al zelf ook eerder gemaakt, zie onder meer mijn paella uit de wok.

Ik zette eerst alles klaar en op de foto zie je de meeste ingredienten. Vijf boutjes kip — extra ingewreven met gerookte paprika en in de oven gegaard–, de rijst, de citroen (onontbeerlijk maar stond niet bij de ketel en de kurk), wat inktvis, wat gewone vis,  gebakken chorizo en verse mosselen, die ik net had gekookt in een mooi mengsel van kruiden en pernod. Niet op de foto staat de sofrito — dat is een basis tomatensaus — en de garnalen.

Wat is het verschil met hoe ik het vroeger deed? Ik gebruikte een andere soort rijst, vroeger was dat een langkorrelige rijst en daarmee kreeg ik het gerecht toch echt een stuk droger. Wat we nu hebben gemaakt smaakt veel authentieker met een rondkorrelige rijst maar we vinden het niet echt lekkerder.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)