mrt 302007
 

Het is m’n alleen-koken-en-eten-donderdag. Sylvia: "Wat ga je maken?" — "ik weet ’t nog niet, ik rommel wel wat aan", was mijn antwoord. Ik zou namelijk eerst vanavond gestoofd konijn maken, maar bij nader inzien leek dat niet zo’n goed idee. Het konijn verhuist naar zondag. Dit gerecht is geheel gebaseerd op het antwoord op de vraag "wat is er nog in de koelkast en vriezer?" Dit is dus voor één persoon.

– 1 ons kalkoenblokjes
– 1 hand zeevruchten
– 4 rauwe garnalen, schoongemaakt
– een fijngesneden ui
– 3 fijngesneden tenen knoflook
– 2 stengels pak soi
– 3 gesneden lenteuitjes
– een halve rode paprika in stukjes
– 4 pepertjes (twee ronde kleine gesneden zonder pitjes, twee rawit heel gelaten)
– 2 eetlepels fijngesneden verse gember
– een theelepel garam masala
– twee eetlepels Thaise zoetzure saus voor Pad Thai
– rijstolie

– 1,5 ons noedels (wat ik gebruikte bij gebrek aan beter is eigenlijk een soort extra lange macaroni en Grieks)

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.

Bestrooi de kalkoenblokjes met de garam masala. Wok ze gaar en zet even apart. Wok de garnalen en daarna de rest van de ingredienten. Doe de kalkoen terug, de noedels erbij en tenslotte de Thaise saus. Doorroeren, opwarmen en opeten!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)