okt 052007
 

Ik heb (eindelijk)  mijn nieuwe oven. Nou ja, ik heb ook nog een tweede nieuwe oven en een nieuwe kookplaat. Maar over die eerste wilde ik het even hebben. Het voelt een beetje erg als vals spelen.

Stel je koopt 800 gram mooi lamsvlees. Je kruidt het even en zet het in de oven. Onder menukeuze  Recepten/Vlees/Lam stel je het soort lamsvlees verder in (dus zonder bot). Dan druk je een oventhermometer goed diep in het vlees in, sluit het deurtje van de oven en je drukt op OK. Verder hoef je niets meer te doen, de oven regelt alles en slaat zelfs af als het vlees gaar is.

Toekomst? Nee hoor, zo ging dat donderdagavond. Gelukkig zijn er nog veel haken en ogen, zoals toch nog op de verkeerde knoppen drukken.

Wat ik graag zou willen is alle apparatuur besturen vanaf één plek. Vanaf de PC dus, met bijvoorbeeld een wireless toegang naar alle keukenapparatuur. Zodat al die ovens op het zelfde ogenblik piepen dat het eten klaar is — als ik dat wil. Op het werk zijn we alvast met nog een paar kookfanaten aan het kijken of we niet een nieuwe internet standaard (KIP — Kitchen Internet Protocol) moeten gaan definiëren. En ik heb meteen een sollicitatiebrief geschreven naar de leverancier om een MOCU (Multi Oven Control Unit) voor ze te ontwerpen :-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)