nov 152007
 

Ook een beetje volgens Arabesque.

Stap 1: Vinaigrette maken

  • sap van een citroen
  • olijfolie (6 lepels)
  • teen knoflook uit de knijp

Stap 2: salade maken

  • 3/4 venkelknol, gesneden in stukjes en als je het lang moet bewaren eerst gelegd in water met citroen
  • 1 struik lof, in stukjes
  • 1 grote rode ui in zo dun mogelijke ringetjes. Als je de scherpte van de ui weg wilt halen gooi je de ringetjes in een bakje water en masseer je ze een paar minuten.
  • een half bosje munt
  • 50 gram gekruimelde feta kaas
  • wat tuinkers
  • peper en zout

Stap 3: mosselen gaar maken

  • een kilo mosselen
  • olijfolie
  • ui, knoflook, prei of ander groentes
  • 100 ml wijn

Groentes braden in een wok. Mosselen erbij en de wijn. Zet er een grote deksel op en laat stoven tot de mosselen open zijn. Drie eetlepels van het kookvocht toevoegen aan de vinaigrette. De rest mag weg. Mosselen uit de schelp halen en toevoegen aan de salade.

Stap 4: pasta maken.

  • tagliatelli ( 4 minuten koken)
  • ui en prei braden in de wok met boter
  • een halve citroen

Pasta koken, dan nog even in de wok met de genoemde ingrediënten.

Stap 5: borden opmaken

  • vinaigrette door de salade mengen, wat salade op een voorverwarmd bord scheppen;
  • wat pasta er bij;
  • ga er nog even met de pepermolen overheen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)