dec 062007
 

Gisteren had ik als tweede gerecht een bordje mosselen gemaakt. Dit is een eenvoudige manier zoals ik ze een jaar geleden ook in een restaurant in Cannes geserveerd kreeg. Het idee is om iets meer kookvocht te maken, als een soort soepje, en dat mee te serveren. In sommige recepten gaat er ook echt wat visfond in en zelfs room, maar dit is mijn simpele en snelle versie.

  • 1 kilo mosselen, goed gewassen (want ander komt er gruis in je soepje)
  • groentes, zoals prei, winterwortel, bleekselderij en ui, van elk wat stukjes gesneden
  • fruit de groente in wat boter tot ze wat zachter zijn
  • gooi de mosselen er bij en een flink glas witte wijn
  • 3-5 minuten koken met de deksel op de pan; een paar keer opschudden
  • serveer meteen in twee diepe borden met brood er bij

Ik maakte er nog een mosterd-knoflook mayonaise bij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)