mrt 062007
 

En ik maakte vanavond ook nog een simpele "ragu". Dat is de klassieke vleessaus voor over de pasta. Er zijn eindeloze discussies mogelijk (en gehouden!) over het ideale ragu-recept. Maar dat zijn toch echt appels-en-peren-discussies. Je kan een verfijnde wild-zwijn-ragu zoals we die ooit genoten in Umbrië nu eenmaal niet vergelijken met wat Mama in New York maakt.

Wat ik nu maakte, lijkt wel meer op de Mama-variant. Het recept met die saucijsjes heeft me altijd geïntrigeerd. Nu ik het vandaag toevallig weer tegen kwam op Simply Recipes was er genoeg reden om het uit te proberen! Voor 6-8 porties, ik vries dus 2/3 in.

  • 4 sjalotjes, 3 tenen knoflook, flinke scheut olijfolie
  • 2 blikjes tomaten
  • 3 ons gepeperde saucijsjes en 3 ons gehakt
  • salie en oregano (uit een pakje Italiaanse kruiden van AH)

De saucijsjes leveren een flink deel van de smaak. Bak ze even tot de buitenkant krokant is. Haal het vel er af en prak ze fijn. Bewaar voor later.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn, en bak ze langzaam in de olie. Als ze glazig beginnen te worden, bak de geprakte saucijsjes en het gehakt mee tot bijna gaar. Gooi de tomaten er bij, en de kruiden, en laat 1-1,5 uur sudderen. Als het te snel inkookt kan je er wat water bij doen op het laatst.

Lekker met Fettucini. Strooi er wat Parmezaan over.

  2 Responses to “Mama’s Ragu”

  1. dat met die saucijzen is ook een idee om eens uit te proberen.

  2. @edith: dit is al een toppertje geworden. Mevrouw Ooijer heeft dit dit weekend *3 gekookt voor een groep hongerige toneelspelers/sters.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)