mei 102007
 

Het is weer donderdag — experimenteerdag. Ik ging de deur uit met een plan en maakte van alles, maar alleen dit voorgerecht werkte echt lekker. En het was niet eens gepland, want ik bedacht het pas in de winkel.

(voor twee personen)

  • mootje tonijn van 130 gram
  • tasty tom tomaatjes (2) in fijne plakjes
  • een lente-uitje fijngesneden
  • beetje olie
  • 1 ei, 4 minuten gekookt
  • 1 el japanase sojasaus
  • handje ruccola-cress
  • peper
  • sesamzout

Gril de tonijn heel kort aan de buitenkant op een héél hoog vuur. Dan is de binnenkant nog (bijna) rauw. Maak een schaal op met de tomaat en de lente-ui. Snijd de tonijn in kleine stukjes en leg er op. Besprenkel met een beetje olie, sojasaus en peper. Pel het gekookte ei. De dooier moet nog vloeibaar zijn. Laat deze over de tonijn lopen, hak het wit fijn en leg het ook op de salade. Strooi er tenslotte sesamzout over en een handje ruccola-cress.

PS:  sesamzout is een mengsel van gebakken sesamzaadjes en zout. Je kunt het in de toko vinden of simpel zelf maken. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)