okt 012007
 

Vrijdagavond gingen we naar Brasserie Park hier in het dorp, een wat trendy tent met eten met een hoog "delicious"-gehalte. Waarmee ik bedoel dat de recepten zo uit dat blad lijken te zijn weggelopen, al krijgen ze wat meer een restaurant-karakter. Het voorgerecht "Trio van tonijn" bijvoorbeeld bestaat uit drie deelgerechtjes die je zo zelf kunt maken: een stukje tonijn als sashimi vermomd, een carpaccio van tonijn met een pompoendressing en een lollie van tonijn met sesamzaadjes. Als hoofdgerecht had ik eendeborst met noedels en een zwartebonensaus. Ik bedoel maar, ik maak het zo na. Zie het gerecht van afgelopen zondag.

Let op: het is best een leuke tent,  en niet te prijzig, maar als het er erg druk is laten ze wel eens (flink) wat steekjes vallen! Dit keer gelukkig niet: alles was prima.

Vijf, zes jaar geleden was in hetzelfde pand nog een klassiek restaurant "de Houtkamp" gevestigd. Lucien Houwer was daar kok, maar in de tijd dat het werd verkocht wilde hij iets anders en begon de kookwinkel en kookstudio Kook-planet. Het is een paar honderd meter van de Brasserie vandaan. Volgens mij was het een gouden greep, want het loopt uitstekend.

Afgelopen zaterdag bestond Kook-planet al weer vijf jaar en Lucien pakte flink uit met een feest in een tent voor de winkel. Ik koop er regelmatig het een en ander, en neem me ook elke keer voor me in te schrijven op een van de vele cursussen, maar van dat laatste komt nooit wat — ik ben meestal te laat en dan zitten ze al vol.

Enfin, zaterdag kocht ik er een rook / stoompan van De Meijere.  En binnenkort zal ik er nog wel wat meer gaan kopen, want woensdag arriveert onze inductie-kookplaat en zullen we een aantal pannen moeten vervangen die niet geschikt zijn voor inductie!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)