okt 272007
 

Bocconcini di pomodori e granchio

Mijn versie van een receptje dat — geheel toeval — twee keer in "de zilveren lepel" blijkt te staan. Op een schaaltje van Chinees blauwgroen porselein (maar in Denemarken gemaakt) zie je hier de zes gevulde tomaatjes. Vandaag maakte ik de helft, morgen doe ik de rest. De hoeveelheid vulling die nodig is, is natuurlijk heel erg afhankelijk van de grootte van de tomaatjes, en zo te zien houd ik morgen vulling over.

  • 12 rijpe cherry trostomaatjes
  • 120 gram krab uit blik (uitlekgewicht van één blik)
  • 2,5 eetlepels mayonaise (helaas dit keer uit een potje), een halve eetlepel tomatenketchup en een theelepeltje worchestersaus
  • zout en peper
  • garneren met 12 groene olijven met een ansjovis vulling
  • en twee hollandse garnaaltjes per tomaat.

Snij de kapjes van de tomaten, schep het binnenste eruit. Dat gaat makkelijk met een theelepel als je eerst met een heel scherp mes het harde stukje in het midden los snijdt. De kans dat je dan met die theelepel nog door de wand heen prikt is nihil.

Bestrooi de binnenkanten met zout. Laat ze 1 uur omgekeerd uitlekken.

Controleer of er geen balein (kraakbeen) bij het krabvlees zit en verwijder die dan. Meng de krab en de mayonaise in een kom en breng met peper, ketchup en worchestersaus op smaak. Vul er de tomaatjes mee en leg er als garneringen een in 2-en gesneden olijf op en daartussen twee garnaaltjes.

Het is heel simpel, maar je moet wel even de tijd nemen om het goed te doen. Ik moet er niet aan denken dat ik dit voor een weeshuis ga klaarmaken:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)