mrt 132007
 

Pasta Puttanesca, ach ja, deze kent iedereen toch? Het staat bij ons eens in de 4-5 weken op het programma, en dat gaat dan als volgt. Elke keer weer een klein beetje anders.  Vandaag wou Sylvia er ook graag wat spinazie bij, die ging dus eerst in de wok.  Ik heb zo’n mooie wok van Demeyere waar je niet echt Chinees in kunt wokken, maar zeker goed genoeg voor de spinazie. Dat was dan stap 1, even 300 gram spinazie wokken in een beetje olie.

Opzij zetten. Stap 2, in een andere wok, bestaat uit het maken van de basis voor de saus. Dat zijn 4 fijn gesneden ansjovis filets uit een blikje, ruim knoflook, een hele mooie zoete ui — en als extra smaakmakers een stengeltje bleekselderij en een takje rozemarijn. O ja, en (minstens) anderhalve peper zonder zaadjes en 100 gram fijngehakte zwarte olijven.

Dit fruiten we in wat olie, en dan gaat er nog een blikje tomaten doorheen. Proeven, nu! Ik vond de peper wat slapjes, dus hup nog wat gedroogde chili-peper erbij. Het moet echt lekker pittig.

De Fusilli stond al te koken, 250 gram. In 8 minuten klaar en dan scheppen we alles door elkaar voor een heerlijk maal voor twee. Strooi er wel flink wat parmezaan over.

PS: ik gebruik tegenwoordig rijstolie. Maar of dat nu echt uitmaakt?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)