mrt 172007
 

Het is boekenweek, we hebben nog een paar boekenbonnen in huis, er is nog een plankje niet helemaal vol in de bibliotheek van huize Ooijer, en al bijna 3 weken geen nieuw kookboek gekocht! Tijd voor aktie…

Zelfs een dorpsboekhandel als de onze heeft in de boekenweek zijn voorraad kookboeken weer eens flink aangevuld. Toch nog twee hele kasten vol, leuk om eens te kijken wat er nieuw is — en wat weg te mijmeren…

Gloednieuw is een derde druk van Moro, maar die heb ik al in de eerste druk. Absolute aanrader dat boek. Zo gloednieuw dat bol er nog geen foto van heeft. Ga halen en zorg dat je het nu echt hebt!

Jammer, het vorig jaar verschenen boek van Ching He-Huang is kennelijk nog steeds in de herdruk, en heeft het niet gehaald voor de boekenweek. Ik had het best willen hebben, al bevat de site van uktv gelukkig heel wat van haar recepten en kan ik daarom nog wel even geduld hebben.

En ook Karin heeft het niet gehaald vóór deze boekenweek. Maar hopelijk kan ik dat boek van haar volgende week zaterdag inkijken en kan ik me dan afvragen of ik het om de vormgeving ga kopen of om de recepten. Ja, één van beiden wordt het wel.

Met in mijn gedachten de groentes die ik via Odin kreeg en nog twee weken ga krijgen, beland ik bij "Groente" van Peter Gordon.  Okay, beetje modieus vormgegeven en weer zo’n  "smakelijke heer" op de omslag en binnen in, maar de inhoud valt niet tegen. Sterker nog, het inspireert. Ik was al groente-receptjes aan het verzamelen en uitproberen (hoe wok je spruitjes, hoe rooster je bloemkool, hoe bak je prei), en laat dat nu vanaf pagina 120 ("basis gerechten") het onderwerp zijn. Ik vind ook mijn eigen voorkeur voor paprikapoeder en in de oven gegrilde aardappelen terug, maar zijn werkwijze is wat anders en dat wil ik ook wel eens proberen.

Ik koop het boek, en ga er morgen iets uit maken (pagina 74 — de aardappelen met groentetjes).  Nou ja, ik ga iets maken dat flink lijkt op wat er staat, want de boodschappen hadden we al eerder gedaan.

Voor de taart met bietjes, tofu en chocola heb ik de ingrediënten uiteraard niet allemaal in huis, die moet dus tot maandag wachten. En gecontroleerd worden op hart-vriendelijkheid :-)

  2 Responses to “Groente”

  1. wat een heerlijke reden om weer een kookboek te gaan kopen: ‘al bijna (!) 3 weken geen kookboek gekocht!’, nou dan mag ik ook wel weer! en ik was juist zo trots dat ik afgelopen zaterdag in Donner in R’dam zomaar de kookboekenafdeling voorbij kon lopen…

  2. Oh, Donner. Wat een genot. Ons kantoor was eind 80-er jaren op loopafstand. Was ik er eens een keer en niet bij de klant, dan ging ik tijdens de lunchpauze vaak naar Donner. En kocht een stapel boeken.

    Leuk, dat je de afdeling nu voorbij liep — derde druk van Moro gemist.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)