dec 212007
 

S. was gisteren op een verjaardagsfeestje, deze blog kwam ter sprake en zo kreeg zij de tip eens in Sassenheim te gaan kijken bij de viswinkel en het restaurant van Schuitemaker.

Dus ging ik vandaag daar mijn zalm halen, op de Oude Haven 3. Mmm, wat een winkel! Ik kwam thuis met … wilde zalm! Dat wordt de beste Gravad Laks ooit van huize Ooijer.

Hierbij wat foto’s van het klaarmaken. Deze wilde zalm is wat dunner dan een gekweekte, en ook minder vet. Ik heb twee perfecte passende stukken en samen precies een kilo. Er zitten flink wat graten in die er ook nog moeilijk uit zijn te halen. Dat is het meeste werk.

De marinade bestaat weer uit peper, zout, suiker en dille en de hoeveelheden zijn exact als in de vorige post. De wijn is terug:-)

De steen is eigenlijk te klein, ik ben nog op zoek naar iets beters. In ieder geval: over 72 uur (maandagavond) gaat dit pakje pas weer open en zullen we voorzichtig een klein stukje proeven.

  2 Responses to “Gravad Laks (2)”

  1. Lekker!

    Herinnering van vroeger: er werd een kuil gegraven in de tuin en daar ging de goed verpakte zalm in…

  2. Lekker! Ik doe er altijd een flinke scheut goede oude jenever door. Dit jaar ook ons voorgerecht maar ik heb het al gemaakt en ingevroren.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)