jun 262007
 

Je ziet het niet op de foto. En in de naam van het gerecht.  Maar ik dacht hier dus toch een dagje over na, en dit kwam er uit. Sylvia was enthousiast. Er moet nog maar een klein beetje worden bijgeschaafd.

We maken een gevulde paprika, en — dan is naast de vulling — ook nog het sausje relevant. Mijn saus is een tomatensaus van veel tomaten die al een uur heeft geprutteld met ui en wat kruiden voordat hij door de zeef gaat.

In de vulling zoek ik een middellandse zee-gevoel.

  • 4 paprika’s schoonmaken zodat je ze kunt vullen. Ik doe de kapjes in één ovenschaal met wat olijfolie er over heen, en de rest in een andere grotere ovenschaal.
  • 300 gram kabeljauw. Citroensap erover en wat zwarte peper. Heel voorzichtig gesmoord in een sjalotje en wat olie.
  • een kopje (ik heb niet gemeten hoeveel dat is) pandan rijst dat je met twee kopjes water kookt. Als de rijst begint te pruttelen (gaatjes komen op) zet je het vuur uit en laat je de rijst gaar worden.
  • snij kruiden: munt, basilicum, bieslook, en wat verder lekker lijkt, maar vooral de schil van een halve citroen. Doe dit door de kabeljauw plus ui, en meng dit met de rijst. Laat een half uur rusten, want…
  • … meng er nu een ei door. Als je dat eerder doet, is het ei te snel gestold. Maak  nu de gevulde paprika’s en zet ze een 40 minuten in de hete oven.

Maak de borden op. Ik gebruikte nog een klein beetje parmesaan, maar dat is misschien niet zo verstandig.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)