mei 132007
 

Uit het kookboek van Elisabeth Luard komt dit recept. De essentie is dat je vis eerst een paar uur marineert in citroensap, knoflook en eventueel andere kruiden, en dan frituurt.

  • 4 mootjes kabeljauw van elk een ons
  • sap van 2 citroenen
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • peper en zout

Meng en laat minimaal twee uur marineren. Droog de mootjes verschrikkelijk goed af en haal ze achtereenvolgens door:

  • een bordje gevuld met bloem
  • een bordje met een losgeklopt ei (en peterselie of andere kruiden)
  • een bordje met paneermeel of gemalen oud brood.

Doe een laagje olie (ik gebruik 50% olijfolie en 50% zonnebloem)  in een pan, verhit die goed en frituur de stukjes vis één voor één (of per twee als je een grote pan hebt) drie minuten aan elke kant. Laat uitlekken op papier en houd warm in de oven.

Commentaar

  • de vis "gaart" eigenlijk al deels in de marinade, dus kooktijden zijn niet zo belangrijk meer voor de vis, wel voor een mooi korstje
  • we hadden er prei en aardappelen met salie bij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)