okt 032007
 

Geen foto dit keer, van een Thais geïnspireerde noedelsalade met garnalen. Hier ging ik wat vrijer om met het recept.

  • 150 gram Udon noedels, gekookt volgens gebruiksaanwijzing in zes minuten. Laten uitlekken en een beetje olie over gieten tegen het plakken
  • 20 rauwe zeegarnalen, gepeld en ontdaan van darmkanaal, maar staartje laten zitten
  • 100 gr shiitake in hele mooie reepjes gesneden
  • 100 gr oesterzwammen in hele mooie reepjes gesneden
  • 3 eetlepels sesamolie
  • rood pepertje zonderzaadjes fijngehakt.

Kook de noedels en leg in een kom. Wok de garnalen in de olie, voeg dan snel de paddestoelen erbij. Als gaar: in een tweede kom laten afkoelen.

  • 100 gram sugarsnaps, 4 minuten geblancheerd
  • 100 gram tauge, 1 minuut geblancheerd

Ook deze in de eerst wat laten afkoelen. Maak ondertussen de saus:

  • twee eetlepels bruine suiker
  • half kommetje water
  • drie eetlepels lichte sojasaus
  • drie eetlepels rijstazijn
  • drie eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel vissaus
  • scheutje sesamolie

Warm de suiker op in het halve kopje water in een pannetje op niet te hoog vuur. Als het is opgelost het vuur uitzetten en de rest er door roeren.

  • bosje munt, fijngehakt
  • bosje koriander, fijngehakt
  • 1/2 komkommer, in reepjes gesneden

Alles door elkaar roeren en smullen maar van deze lauwe of koude noedelsalade!

  One Response to “Fusion maaltijd (2)”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)