apr 132007
 

Op deze prachtige en zonnige voorjaarsdag … Zo zullen vandaag wel twintig Nederlandse bloggers hun stukje starten. Dus, vandaag, hadden we misschien beter voor de lunch dan voor het diner kunnen reserveren? Het terras was vanmiddag al lekker warm genoeg. Maar vanavond was het ook nog heel aangenaam.

Er is een nieuw "iets" in Leiderdorp, de Zijlstroom.

café, restaurant, kookstudio, vergaderruimte
terras, speelweide, moestuin, kas, boomgaard
streek- en seizoensproducten

vanaf 8 april 2007 en vanaf 11:00

Dat was zo ongeveer de aankondiging in de lokale pers. Het concept lijkt een beetje een ik-kan-niet-kiezen-dus-doe-maar-alles formule, maar qua voedsel is het wel heel helder: wat het Groene Hart te bieden heeft — een prachtig en uitermate divers aanbod.

Al 5 (vijf!) dagen open, we gaan er eindelijk vanavond eten. In deze net verbouwde oude meelfabriek, waar Sylvia bijna exact 2 jaar terug nog speelde in een serie voorstellingen.

Zo zag het er twee jaar geleden uit.

Deze eerste paar weken is er nog geen uitgebreide kaart, wij eten het verrassingsmenu van de chef. Met het arrangement van de wijnen.

We beginnen op het terras met een glaasje huiswijn, de witte is meteen een zeer positieve en fruitige verrassing. Deze Spaanse wijn, een Palacio de Bornos bevalt ons prima. Na deze wijn en de amuse verhuizen we naar binnen en onze avond is uitstekend. Ik ga er niet van A-Z doorheen lopen, maar het is toch een beetje een parade van prachtige Nederlandse waren en vakmanschap.

Van de Riesling van de Apostelhoeve bij het voorgerecht van huisgerookte zalm en asperges, via een fantastisch stukje eend (dit heb ik echt nooit eerder zo zacht en mals gegeten) van Pieter van Meel, tot dat hele kleine stukje sublieme kaas bij het dessert.

Wat dat was moest ik even vragen want het stond nergens. Oh oh Mr Ooijer, ken je blauwklaver niet?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)