sep 172007
 

Een kilo tasty tom tomaten, een ui, een paar gehakte tenen knoflook, en een gesneden en ontpit rood pepertje. Dat is alles wat er in gaat.

Ui en knoflook even aanbraden in wat olijfolie, tomaten in tweeën gesneden en dan alles in de pan. Laten sudderen tot de tomaten pulp zijn. Wat laten afkoelen. Haal het dan twee keer door de passe vite, eerst door een zeef met gaten van 3 mm, dan één met gaten van 2. Het is wel een knoeiboel met al die schilletjes en pitjes die in de zeef moeten achterblijven, maar het levert een wondermooie saus op. Verder laten inkoken als je ‘m puur wilt gebruiken, of — zoals zaterdag — gebruiken als de basissaus in de ragu.

  One Response to “De lekkerste tomatensaus”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)