nov 162007
 

Tegenover het verfijnde van het Dim Sum voorgerecht is deze Thaise curry een brutale indringer. Ik vind het nogal "pedis",  maar volgens S. is het nog steeds Okay. Ook hier gaat een ingrediënt in dat je echt niet zelf hoeft te maken, namelijk de Curry Pasta. Die van Patak is zo goed dat je jezelf de inspanning kunt besparen, tenzij je natuurlijk echt wilt weten hoe je zo iets maakt.

Voor 2 personen.

  • zet een wok klaar.
  • maak groentes naar keuze schoon, zoals Chinese broccoli en wat worteltjes, en leg die in de wok.
  • maak 300 gram kipfilet schoon, in kleine stukjes, ook in de wok
  • giet er een blikje kokosmelk (400 gr) overheen
  • voeg 1/3 van een potje Patak milde Curry pasta toe
  • versterk de smaak met:
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 fijngehakt rood pepertje zonder zaden
    • wat geraspte gember (ongeveer een halve cm)
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel Thaise vissaus
    • sap van 1 limoen
  • breng aan de kook en roer zo nu en dan. Na een minuut of tien voegde ik nog stukjes van een halve courgette toe, en kookte nog 5 minuten verder.

Opdienen met rijst en wat koriander blaadjes.

Dit recept is geïnspireerd door een recept van Janneke Vreugdenhil op nrc.next.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)