nov 152007
 

Chermoula, ook wel Charmoula genoemd, is een soort marinade of saus waarvan iedereen zijn eigen variant van het recept heeft. Ik wilde drie van de pepertjes op deze foto gebruiken om Chermoula te maken, en daarna de rest en nog wat in een Harissa. Maar er is iets vreemds met onderstaand recept, en toen de Chermoula klaar was had ik niet genoeg kruiden meer voor de Harissa! Er gaan namelijk ontzettend veel kruiden in, het is een heel grote portie.

Uit Arabesque.

  • 45 gram komijnzaad geroosterd en fijngestampt
  • 12 gram korianderzaad geroosterd en fijngestampt
  • 25 gram mild paprikapoeder
  • 15 gram gemberpoeder
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 3 pepers zonder zaadjes grofgehakt
  • wat zout
  • sap van 2 citroenen
  • 100 ml olijfolie

Zaden eerst goed fijnwrijven in de vijzel. Dat is een heel karwei. Misschien kun je bij nader inzien beter gemalen komijn en koriander nemen, maar ik weet dan niet precies in welke hoeveelheden. Daarna kun je in ieder geval alles in de keukenmachine gooien en er een dikke pasta-achtige saus van maken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)