jun 242007
 

Mijn dochter werd 25 op de wondermooie datum van 21 juni. Dat vierden we deze zondag bij haar thuis, met drankjes en mooie hapjes. Terug thuis hadden we nog wel wat trek, maar alleen voor een soepje.

Ik begon met de garnalenfond (zie een eerdere post) uit de vriezer te halen en langzaam te verwarmen. Daar bij kwam:

  • een ons zeevruchten (dit keer St Jacobs schelpen)
  • twee ons garnalen in stukjes gehakt
  • beetje olie
  • een stukje zalm
  • een stukje tilapia filet
  • room, cayenne peper, saffraan, scheutje tomatenketchup
  • zelf gemaakte croutons.

Ja, het was echt geen haut cuisine correct recept, maar het smaakte fantastisch. Terwijl de garnalenfond langzaam begon op te warmen, bakte ik op een hoog vuur de zeevruchten en de garnalen in een beetje olie in een paar minuten. Bestrooi met wat peper, opzij zetten.
Dan de vis (samen een ons of 4) in stukjes heel voorzichtig een minuut of vijf laten smoren in de garnalenfond. Er uit halen met de schuimspaan, toevoegen aan de zeevruchten.

De saffraan bij de fond voegen, dan de room, de tomaat en de peper door de fond roeren en weer op temperatuur brengen; laten we maar zeggen dat je nu echt een bisque hebt. Doe wat vis / zeevruchten in een bord en giet de bisque er over heen. Garneer met zelf gemaakte croutons en wat platte peterselie.

Commentaar: als ik de basis onderdelen in de vriezer had, at ik dit elke dag!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)