mrt 012007
 

Ik had voor mijn verjaardag — toen ik in het ziekenhuis lag — een Koreaans kookboek gekregen. Vandaag heb ik daarmee een eerste voorzichtige stap gezet om weer eens lekker te gaan koken. Eigenlijk barst ik van de energie, maar het lijf wil nog niet echt meewerken. Ik maakte een tweetal gerechtjes voor mijzelf, aangevuld met wat rijst en sajor loddeh van gisteren.

Bieslook Sangchae

Dit maak je van Chinese bieslook, soms wordt dat ook verkocht als knoflook stengeltjes. Toevallig zag ik ze gisteren bij de AH, ik kocht twee pakjes.

  • 75 gram Chinese bieslook
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 theelepel Koreaans chilipoeder
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • sesamzout

Snij de harde stukjes van de eindjes van de bieslook af en deel ze dan in tweeën. Wok ze even in een drupje olie tot ze wat zachter zijn. Bestrooi ze met wat sesamzout. Het sausje bestaat uit de rest van de ingredienten — deze even door elkaar mengen en over de bieslook gieten.

Tilapiafilet

Dit is bijna hetzelfde als een eerder recept (toen met zeebaars). Op smaak gemaakt met een scheutje lichte sojasaus; gegrild, bedekt met wat groen (bosui, prei) en rode peper.

  4 Responses to “Bieslook Sangchae”

  1. Ziet er lekker uit!
    Je kunt in de Koreaanse toko in Buitenveldert soms ook verse Kim Chee van knoflookbieslook krijgen, is helemaal erg lekker.

  2. Welkom weer thuis, ik ben blij hier weer te kunnen lezen dat je weer aan het koken bent.
    Geniet ervan!

  3. Welkom weer thuis, ik ben blij hier weer te kunnen lezen dat je weer aan het koken bent.
    Geniet ervan!

  4. Ik kwam de foto toevallig tegen toen ik zocht naar Chinese bieslook, maar euh knoflookstengel is weer wat anders dan Chinese bieslook cq knoflookbieslook.

    Hier staan ze onder elkaar uitgelegd: knoflookstengels en (drie soorten) Chinese bieslook.

    Wat niet wegneemt dat het met knoflookstengels ook vast lekker is, die Sangchae. ;-)

Leave a Reply to ellen Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)