apr 152007
 

Ik kocht een kilo asperges voor twee personen. De mooiste tien stengels gingen het voorgerecht in, de rest gaat naar het hoofdgerecht. Schil ze eerst allemaal en houd ze goed in een bakje water. Kies de dikste uit.

Kook deze tien in een pan met heel ruim water, een minuut of zes. Wikkel er een paar in een plakje serrano-ham. Garneer met een half gekookt eitje. Maar vooral: met een zelf gemaakte mayo. Je neemt een eierdooijer, een flinke theelepel Zaanse mosterd en de benodigde olie. Volg een eerder gepubliceerd recept. Maak nu op smaak met geraspte nootmuscaat.

Het aardewerk is modern-Japans.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)