nov 142007
 

Als ik het goed heb geteld was het vorige bericht nummer 250 op deze site, en daarvan bevatten er minstens 235 een recept. Ik heb dus een klein kookboek bij elkaar geschreven. Ik begon al in mei 2005 maar pas in oktober 2006 maakte ik een beetje vaart. Dat was toen ik ook veel vaker thuis door de week kookte en niet alleen in het weekend.  Ik had simpelweg meer te vertellen.

Van die 250 berichten waren er 164 dit jaar. Dat is te merken in de statistieken. Stond ik in oktober 2006 nog op gemiddeld slechts 17 unieke bezoekers per dag, deze maand ga ik al over de 180 per dag.

In 2005 maakt ik één bericht per 9 dagen, in 2006 1:6 en in 2007 1:1,8.

Het merkwaardigste is dat de percentueel grootste stijging in bezoekers in februari 2007 was, juist toen ik in het ziekenhuis lag en weinig kon publiceren. Ik heb maar één konklusie en die is tegelijkertijd hartverwarmend: dat mijn lezers zich toen zorgen maakten over mijn gezondheid.

Van de 152 151 reakties heb ik er één weggegooid (daarnet); de eerste reageerder was iemand waarvan ik de website niet meer kan vinden. Een jaar later pas kreeg ik fan-mail van onder meer Martine en Edith. Ik was zeer verguld. Daarna is de stroom reakties pas goed op gang gekomen.

Ik weet niet wat mijn populairste recept is, maar met recepten uit Gijon scoor ik positie nummer één in Google. Dat was dan ook een heel inspirerende tijd waarin ik in een prachtige geleende flat in Gijon de lokale ingediënten ontdekte en in de keuken omtoverde in simpele maar zeer appetijtelijke gerechten.

En: alle recepten op deze site heb ik zelf geprobeerd! Ja natuurlijk, dat spreekt vanzelf voor mij en voor vele andere zoals de eetschrijver en het ministerie, maar je zult ze de kost moeten geven die het niet zelf proberen.

Als ik je niet genoemd heb is dat geen onwil. Ik moet even stoppen met dit bericht. Ik heb last van mijn arm, schouder en nek (RSI) en het lijkt er op dat ik de komende weken even kalm aan moet doen.

  4 Responses to “250 berichten”

  1. U heeft een erg smaakvol foodblog. Op naar de 500 berichten? Overigens de fotografie is wat ik persoonlijk op Mr. Ooijer altijd erg goed vind. Maar de berichtgeving is zeker ook altijd onderhoudend en leerzaam om te lezen. Succes verder!

  2. Gefeliciteerd met de 250! Op naar de 500 zou ik zeggen!

  3. Gefeliciteerd met de 250! Op naar de 500 zou ik zeggen!

  4. Elke dag log ik wel even in, niet omdat ik zelf zo’n keukenprins ben, maar zeker vanwege de stijlvolle vormgeving en de fotografie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)