apr 302007
 

Het is nog niet eens mei en de rozen staan al in bloei. De avondzon op deze Koninginnedag speelt een vreemd spel met het licht in onze keuken, het is alsof Vermeer weer aan het werk is.

Nou ja, dit is wat mijn camera zag.

Ik heb vandaag een kleine salade gemaakt (in beeld) en ook wat asperges met geitenkaas (buiten beeld), maar daar gaat het nu niet om.

Ik heb ook het recept van gisteren (de vis met pannade) meteen nog een keer geprobeerd. Het was echt nog een fase-2 recept, en het werd gisteren ook nog gehandicapt door iets te oude en niet heel mooie amandelen.  Conclusie: het had te weinig smaak in totaal.

Vandaag dus als volgt:

De pannade:

  • één ei losgeklopt
  • 45 gram gemalen amandelen
  • een pluk saffraan
  • een theelepel paneermeel
  • een handje fijngesneden peterselie
  • een handje fijngesneden bieslook
  • een handje fijngesneden basilicum
  • twee theelepels japanse sojasuas (voor het zoutje)

Het is al beter, maar het is het nog niet helemaal. Wordt -hopelijk- vervolgd.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)